Laden...
Naar Facebook

Onze zalen

Regenten Zaal

66 zitplaatsen


Dit is de grootste zaal van Haesje Claes, met eikenhouten lambriseringen en plafondbalken. De wanden zijn bekleed met eeuwenoude goudleer mozaïeken , afkomstig uit de Amsterdamse grachtenpanden van rond de 17e eeuw. Ontkomen aan de slooplust van de jaren 60 en 70 zijn velen van deze uit sloopcontainers gered.

De naam Regenten zaal wijst terug naar de Regenten van het Amsterdams Burgerweeshuis, voorname mensen die door zitting te nemen in het bestuur de weeskinderen een dienst bewezen. De voornaamheid van deze Regenten voelt u ook nog in deze zaal. Indien noodzakelijk kan deze zaal worden verbonden met de Blauwe Zaal.

Informatie aanvragen

Blauwe Zaal

50 zitplaatsen


Het eerste wat opvalt wanneer je de Blauwe Zaal binnenwandelt is een prachtig turquoise glazen plafond met afbeeldingen van engelen, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk, heeft het in deze zaal weer de juiste bestemming gevonden. Verder geven de mooie antieke borden, het prachtige eiken houtwerk,de ruimte een warme uitstraling. Een ruime corridor verbindt de Blauwe Zaal met de Regenten Zaal zodat het makkelijk is, indien gewenst, de ruimtes tot één ruimte te schakelen.

Informatie aanvragen

 

Rode Zaal

42 zitplaatsen


Gelegen op een etage aan de Spuistraat kant, vindt u deze warme en klassieke eetruimte. Gebrandschilderde glas in lood plafonds, spiegels en schilderijen geven deze zaal een prachtige authentieke uitstraling. Een unieke zaal waar u ongestoord van een privé lunch of diner kunt genieten.

Informatie aanvragen

 

Tegel Zaal

Capaciteit:44 zitplaatsen


Een ruime lichte etage eetzaal, met grote ramen die openen naar een van de meest levendige straten van Amsterdam, de Spuistraat. Opvallend aan deze ruimte zijn de diverse glas in lood ramen en de bijzondere Oud Hollandse wandtegels. Doordat deze kamer op een etage ligt, en je omhoog komt via houten trappen en authentieke halletjes, krijg je nog meer het gevoel dat je – terug in de tijd – op bezoek bent in een Amsterdams familiehuis.

Informatie aanvragen

 

Witte Zaal

18 zitplaatsen


De bijzondere verzameling antieke tegelmozaïeken aan de wand, geven deze ruimte een lichte uitstraling. In de Witte Zaal luncht of dineert u tussen schilderijen en prenten van vervlogen tijden en met het zicht op het voormalig Amsterdamse Burgerweeshuis, nu het Amsterdam Museum. Eveneens zeer geschikt voor privé gelegenheden.

Informatie aanvragen

Groene Zaal

18 zitplaatsen


Dit is de kleinste en meest intieme eetzaal van Haesje Claes. Ingericht met antieke kandelaars, schilderijen, en donkere eiken balken die gegraveerd zijn met wijnwijsheden. Deze balken zijn oorspronkelijk afkomstig uit het beroemde Amsterdamse café-restaurant Brouwers Wapen, wat begin jaren 70 aan het Rembrandtplein haar deuren moest sluiten.

Een prachtig gebrandschilderd raam met de drie Andreas kruisen van de stad Amsterdam geeft deze kamer de juiste sfeer. De kamer leent zich eveneens zeer goed voor besloten diners. Maximale bezetting: 18 personen aan verschillende tafels of 12/13 personen aan één lange tafel.

Informatie aanvragen

Heerenkamer

16 zitplaatsen


De Heerenkamer is inmiddels gelukkig ook toegankelijk voor vrouwelijke gasten. Ingericht volgens de unieke Haesje Claes traditie; warm en chique tegelijk, met veel eikenhout, tegeltableaus en glas in lood. Door zijn ligging, echt privé, is de Heerenkamer bijzonder geschikt voor vergaderingen, familie diners of zakelijke diners.

Informatie aanvragen

 

×